Erik solgte som 19 årig sin første webshop igennem Saxis – kapitalen brugte han til at starte sit næste erhverseventyr

Erik Holflod Jeppesen solgte som 19-årig sin første virksomhed igennem Saxis – en webshop som producerede og solgte håndlavede smykker. Hans erfaring som webshop-ejer og salget af virksomheden gav ham muligheden for at stifte sit nye selskab, Grafikr ApS – et datadrevet webbureau.

Læs også: Kenneth og hans kollega kaster sig ud i app eventyr

Kan du fortælle om dig og  din baggrund?

Jeg har altid været fascineret af design, rene linjer og kvalitet – derudover har jeg haft lysten til at skabe noget. Det resulterede i, at jeg som 17-årig fik etableret min første webshop. Her lærte jeg en masse om købmandsskab, drift, design og udvikling – jeg havde rigtig mange hatte på, for at sige det mildt.

Jeg stiftede – og solgte – min første virksomhed i gymnasietiden, hvilket var en lærerig periode. Efter salget af webshoppen kriblede det i fingrene for at komme igang igen. Så jeg brugte en håndfuld af pengene fra salget til at finansiere mit nye anpartsselskab, Grafikr ApS. Et webbureau som i skrivende stund består af 5 mand, hvor vi til dagligt arbejder med webdesign, udvikling, konverteringsoptimering – og for nyligt er vi blevet certificerede Shopify eksperter. Noget, vi er meget stolte af.

Men denne gang skulle jeg ikke drive forretning alene, men sammen med min barndomsven og tidligere konkurrent, Kiranan Luxmy. Det er bare sjovere at dele sine succeser og nedture med andre.

Hvordan gik salgsprocessen?

Jeg fik mange henvendelser og selve webshoppen var relativ ligetil at sælge. Dog gik jeg meget op i, at køber var den rette til at drive virksomheden videre. Jeg skulle klare en masse forarbejde, som tog sin tid, men derefter var det ligetil.

Jeg fik gjort status og optalte mit varelager, udregnet forskellige nøgletal, taget billeder og hundrede andre ting. Så snart alt det praktiske var på plads, var det ligetil at plotte disse informationer ind i mit salgsoplæg på Saxis.  

Da jeg fandt den rette køber, brugte jeg en dag sammen med vedkommende, hvor vi overdrog domæne og webhotel, sociale medier, leverandøraftaler og underskrev en kontrakt. Alt i alt et spændende forløb.

Læs også: Morten har valgt webshop som studiejob!

Hvorfor gik du fra at drive din egen webshop til at udvikle andres webshops og hjemmesider?

Da jeg selv drev webshop, så brugte jeg kontinuerligt tid på produktudvikling og -fremstilling samt 100 andre ting, som ikke altid var lige sjovt. Så når dagtimerne var omme, var der kun de sene nattetimer tilbage til at optimere selve hjemmesiden og optimere brugeroplevelsen – og det var netop det sidstnævnte, som jeg foretrak og fandt spændende.

Jeg elskede nemlig at nørde med de små detaljer og finde ud af, hvordan jeg kunne forbedre webshoppens konverteringsrate. Jeg havde tilknyttet Google Analytics på min webshop, hvor jeg konstant overvågede hvordan de besøgende navigerer rundt og hvor de faldt fra. Det var hele det her online-univers, som jeg brændte for.

Så i stedet for at drive min egen webshop, så vil jeg hellere give min erfaring videre, så vores kunder i Grafikr kan få gavn af det. I dag har vi ansat udviklere og designere, som er endnu dygtigere end os selv, så jeg bruger tiden på Grafikrs egen markedsføring samt det administrative arbejde.

Var det så det rigtige valg?

At stifte en ny virksomhed i en helt anden branche, har jeg aldrig fortrudt – specielt ikke med en partner, som har samme ambitioner som en selv. Det var helt klart det rigtige valg. Hele salgsperioden igennem Saxis var også lærerig: Jeg lærte at kigge på min virksomhed med andre øjne, hvilket var ret sundt.

I dag har vi på under halvandet år etableret en virksomhed i vækst, hvor vi hver dag laver resultater for vores kunder, og har indtil videre hjulpet virksomheder som McDonald’s, Mascot, Home, Washa, DFI-GEISLER, Seedster osv. Vi har skabt et kreativt arbejdsmiljø i professionelle rammer og dygtiggøre os hver dag.

Sælgercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Oliver på 18 år: “det er fedt at andre kan få succe... Philip Roager 2020-10-22
”Salget gav mig mere tid til familien” Alexander Skieller 2020-02-11
Frederik på 20: “Hvis du ville beholde virksomheden... Niels Ryding Olsson 2019-07-11
Benny fandt en partner til sin virksomhed og fik mere tid... Niels Ryding Olsson 2019-05-08