Christian havde svært ved at gå fra ide til handling – så købte han sig ind i en virksomhed

Kan du fortælle kort om dig selv?

“Mit navn Christian, og jeg er en 32 årig mand fra Randers, som kommer fra arbejde med salg, hvilket jeg stadig gør, ved siden af min virksomhed.”

Hvilken virksomhed har du købt?

“Jeg har købt mig ind i en Rating side. En hjemmeside hvor vi vil samle virksomheder (fysiske butikker samt online virksomheder, dog mest fysiske butikker) indenfor forskellige brancher i hele Dk.

Investeringer skete I bund og grund fordi jeg syntes det var en god ide, og jeg mener  at vi kan bidrage positivt, på en eller anden måde, men den ide. Derudover har jeg selv haft ideer, men har aldrig kunne gå fra ide til handling.”

Hvad har du beskæftiget dig med før, og hvilke erfaringer har du?

“Jeg har arbejdet for DlG Tele (Telia) som kørende salgskonsulent. Jeg har også arbejdet for Vordingborg køkkenet. Jeg har haft forskellige jobs men har typisk beskæftiget mig med salg, i den ene eller anden form.

Det var også derfor jeg tænkte, at jeg godt ville kunne gå ind i et projekt som dette, da jeg følte jeg havde noget at byde ind med fra min salgs baggrund. Hvorfor jeg tænkte det kunne være relevant, men også forholdsvis håndgribeligt for mig.”

Hvordan har din hverdag ændret sig efter du er blevet selvstændig?  

“Jeg har altid noget at lave 🙂 og hele min hverdag er faktisk fuldstændig anderledes, når jeg tænker over det, end for 4 mdr. siden. Jeg blev fyret som sælger, grundet nedskæringer, derefter tog jeg beslutningen om at jeg ville prøve at indrette min hverdag til, at jeg kunne prioritere image -rating noget mere, samt at jeg ville kunne gå fuldtid fra den ene dag til den anden, hvis vi fik brug  for det.

Så i stedet for at begynde at søge et andet salgsjob, med faste arbejdstider, så valgte jeg at tilmelde mig et vikarbureau, for at have en fast indtægt. Også sælge nogle få forsikringer, når jeg kan for en kammerat som er i gang med at starte eget agentur op, og arbejde med image rating ved siden af, hvor vi lige nu har et Call center i gang med at prøve at sælge vores produkt over telefonen.

Så jeg føler min hverdag har ændret sig totalt, men jeg synes det er til det bedre, det er vanvittig frit samt meget sjovt at berøre forskellige områder og have forskellige “hatte” på i løbet af en uge.Det jeg arbejder personligt meget med nu, er research, på. f.eks. mulige investorer, mulige salgskanaler når vi får en investor, stadig ændringer på hjemmesiden osv.

Så det er meget mere på et “videreudvikle” eller “ide” niveau.Derudover har det egentlig også ændret sig til, at det jeg arbejder med og har gang i, er noget hvor der kun sker når hvis jeg selv handler.

Så der har selvfølgelig også været en læringsproces i at ændre ens tankegang fra “at nu møder jeg på arbejde” til “hvad kan jeg gøre i dag for at vi kommer videre”, ‘’hvad har vi gang i lige nu”, “hvad vil jeg gerne prøve af” osv. men, at indse at det er okay det man prøver af, også selvom det måske virker lidt dumt og “det burde man have vidst” bagefter, så er det egentlig meget fedt, når man så endelig bare kan se en lille udvikling, i noget som man selv har været med til.”

 

Christian der har købt image-rating.dk gennem Saxis.

Kan du fortælle lidt om hvordan du balancerer mellem dit job, og din virksomhed? Hvordan får du tid til det?

“Ovenstående beskriver det egentlig meget godt, men ting som at jeg er single, ingen børn, og har valgt at satse lidt på det her projekt, hjælper på det :-)”

Hvilke tiltag har været de første du har gjort til virksomheden? 

“De første par tiltag jeg fik gjort omhandlede produktet, vores hjemmeside.

Jeg fik ændret på udseendet og nogle af funktionerne, vi gav den lidt mere liv, og fik lidt mere konkretiseret i hvilken retning vi gerne ville gå med produktet, “når vi kan, hvad vil vi så gerne ændre”.”

Hvad er fremtidsplanerne for virksomheden?

“Lige nu er vi på udkig efter en investor som kan tilføje noget kapital, men også gerne en investor som vil engagere sig i projektet.

Når vi har fundet en investor, vil vi først og fremmest gå efter at få en kritisk masse, (gå fra 100- 500 abonnementer) hvorefter vi vil sætte en lidt mere fast salgsorganisation op, og bruge mere energi på at komme ud i de forskellige medier, både sociale medier, i form af reklame, og meget mere lokale medier i de områder som vi har mest salgsaktivitet i.”

Vi ønsker Christian god arbejdslyst, og held og lykke frem over! Vi har i skrivende stund over 600 virksomheder til salg – hvis du også leger med tanken om at blive selvstændig, eller opkøbe konkurrenter, så tag et kig.

ArtiklerKøbercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
”Salget gav mig mere tid til familien” Alexander Skieller 2020-02-11