5 grunde til at starte webshop i 2022

Der har aldrig været flere købemodne forbrugere online, vi har aldrig haft flere penge mellem hænderne og det har aldrig været nemmere at starte en webshop. Pak undskyldningerne væk, nu er det nu!

Selvom det har været udmeldt flere gange og af mange kloge personer, tør jeg godt (igen) sige at pandemien er på retreat. Finally!

Men selvom Coronaen har hængt os ud af halsen på langt de fleste områder, er der også kommet gode ting ud af omvæltningen. For det har været en omvæltning. Vores rutiner og vaner er kommet ud af kurs og vi har været tvunget til at tænke og gøre ting anderledes.

Online handel er et af de områder der for alvor har fået et boost. Det har det som en direkte konsekvens af at vi har brugt mange flere timer i hjemmet end før. Nogle gange frivilligt, andre gange påbudt. Vi kan nærmeste tale om en re-revolution af online handel.

På et pressemøde i pandemiens begýndelse sagde Mette Frederiksen ordret “Køb jeres dagligvarer online” – og det var der nok en del medejere af online dagligvarebutikkerne, der var glade for. Det var nemlig startskuddet for en mange gange fordobling af de kroner vi normalt bruger på nettet. Og den tendens smittede også af på andre typer af webshops. For selvom mor Mette kun opfordrede til online dagligvarehandel, havde vi jo stadig brug for nyt elektronik, tøj, personlig pleje og ja, alt andet. Et andet, mere uventet boom kunne mærkes i online byggemarkeder der på kort tid måtte melde udsolgt på mange varer som en konsekvens af at mange husejere nu pludselig havde mere tid til hus og have.

Det korte af det lange er, at vi er blevet mere vant til det. Det er blevet en naturlig overvejelse af at købe, ja stort set ALT, online og selvom pandemien ebber ud, sidder vanerne fast. Tilliden til online handel og den åbenbaring mange har fået for hvor gnidningsfrit og bekvemt det er at vågne op til en stak “Nemlig” kasser på terrassen, falder i god jord i en travl hverdag.

Derfor er timingen for at starte den webshop du altid har drømt, ideel. Om målsætningen er den nye CoolShop, eller om du blot har brug for en ekstra indkomst fra dit hobbyprojekt, er det nu skal i gang.

Vi har samlet 5 årsager til at 2022 er året hvor du skal starte din egen webshop.

  1. Det har aldrig været nemmere at starte en webshop

I takt med at flere og flere ønsker at starte egen online butik, vinder plug-and-play webshops i højere grad frem. Populært, kaldet hostede webshops. Disse løsninger er efterhånden for alle, uanset teknisk kunnen og ofte kan man være i gang på få timer, for et par hundrede kroner om måneden. 

Blandt de mere populære spillere, er amerikanske Shopify og den nye danske pandang SHUP som annoncerer med at du nemt kan starte en webshop på 10 min. for 139 kr./mdr. uden binding.

Samtidig er det blevet meget hurtigere at blive godkendt til at tage imod online betalinger som en webshop kræver. Typisk en ting din webshop-udbyder vil hjælpe dig med.

  1. Forbrugerne har aldrig tidligere handlet så meget online, som i dag

Som nævnt længere oppe, er vi som forbrugere mere modne til online handel end nogensinde før. Alene i første halvår 2021, voksede online handel i Danmark med vanvittige 26% (Kilde: DanskErhverv). Hvis du kan knække koden mht. markedsføring og forretningsmodel, er der købere til stort set ALT online.

  1. Vi har MANGE penge mellem hænderne og vi er villige til at bruge dem

Paradoksalt nok, har Corona-perioden, af politiske omveje, givet de fleste flere penge mellem hænderne. Forud-udbetalte feriepenge, hjælpepakker og offentlige tilskud og lån i øst og vest, har styrket økonomien, ihvertfald for nu, og det kan du nyde godt af når du åbner din webshop. 

  1. Sikkerheden er i top

Selvom det for mange er en irritation med NemId/MitId og to-faktor godkendelse, har de sidste par år stået i GDPR og persondatapolitikkens tegn.  det faktisk gjort at du som webshop ejer er mere sikret. Ved at vælge hostede webshop-løsninger som nævnt i punkt 1, slipper du endda helt for den bekymring selv. Benytter du Woocommerce eller lign, er det en god idé at alliere dig med en it-sikkerhedskonsulent eller lign. som du løbende kan bede holde sikkerheden ajour.

  1. Penge er nemme at finde

Som nævnt i punkt 3, har vi mange penge mellem hænderne. Det gælder også investorerne. De seneste par år har aktiemarkederne været rødglødende og kapitalisterne er blevet endnu rigere. Det kan du nyde godt af, hvis du har brug for løn mens du bygger den nye Coolshop konkurrent. Men sørg for at du har bevist at du kan sælge og har et toptunet webshopsystem, inden du spørger om penge. Du får sjældent en “løve” i nettet hvis du blot har en idé – og for den sags skyld, lad være med at spørg Jacob Risgaard om penge til en Coolshop konkurrent.

Kristian Falkenberg

Founder af SHUP

Gæsteblogs

Artikler som også interessere dig

5 måder at fordoble din passive indkomst Anders Hahn Madsen 2015-11-26
Få overblikket over Open source webshopsystemer klar til ... Anders Hahn Madsen 2015-08-19