Srdjan kickstartede sin affiliate karriere

IMG_0535

Mit navn er Srdjan Stojadinovic og jeg ejer dbSolutions Aps, som jeg har drevet siden 2003. Jeg arbejder med Business Intelligence og har teknologier som SQL, MDX, Cuber, ETL, .NET programmering osv. i bagagen.

Læs også: Hvem køber en virksomhed på nettet?

Jeg har både købt og solgt virksomheder og aktiviteter i gennem Saxis siden 2007.

Den første handel var køb af kunder og aktiviteter fra en webhosting virksomhed. De samme aktiviteter har jeg solgt på et senere tidspunkt med pænt overskud.

Nyeste køb er et affiliate site, som beskæftiger sig med reparation af iPhones, Find-iPhone-Reparation.dk, samt en hotelbooking website, Billigehotelleronline.dk.

Jeg vil gerne lige beskrive både processen, hvor lang tid det tog at gennemføre købet og samtidig fortælle om mine erfaring, som begge parter kan bruge ved gennemførelse af handlen.

Jeg har altid haft lidt et ambivalent forhold til affiliate websites og deres forretningsmetoder.

Jeg begyndte at læse mere og mere om emnet og fik nogle idéer til hvordan et affiliate site kunne skrues sammen, så det giver god mening for både besøgende og mig, som ejer.

Læs også: 21-årig IT-iværksætter fra Esbjerg vil nu sælge slips og butterflies

For mig som har været på Amino, er Plus-bruger, samt bruger både forum og de andre muligheder som Amino stiller til rådighed, var det et naturlig valg at se om man kan overtage nogle aktiviteter fra en virksomhed, med formålet at skyde genvej mod det jeg har sat mig for mål:

At bygge min egen affiliate website og prøve at skabe noget som kan bruges, få nogle erfaringer og kompetencer som jeg ikke har, og samtidig tjene lidt penge.

Jeg har brugt et par måneder at grave i alt som kan graves op på Saxis. Det er så fedt at læse, hvad folk har startet op!

Man får en fornemmelse af, at alt kan lade sig gøre 🙂

Saxis stiller en meget fin og simpel feature til rådighed, nemlig at man kan gemme de interessante emner i en favoritliste, som man kan altid komme tilbage til.

Næste skridt i processen, var at undersøge om disse emner var solgte. Amino var lidt sløv til at fjerne de gamle emner på det tidspunkt. Heldigvis er det blevet en del bedre nu og mange gamle emner er blevet fjernet.

Jeg valgte at gå videre med to af emner:

  1. Find-iPhone-Reparation.dk

Site var en simpelt “Onepager” som henviste til reparation af iPhones. Sitet havde en super aktuel niche, med omsætning, og en sælger som svarede hurtigt på mine forespørgsler.

Jeg fik tilsendt nogle regnskabstal samt besøgsstatistik fra sælger. Efter min vurdering er affiliate site (også for den sags skyld andre sites som f.eks. kuponsites) en meget risikabel forretning og derfor har jeg sat mig fast på at jeg ikke vil give mere end et års overskud. Ejerens løn trækkes fra også som omkostning.

Sælgerne var meget ærlige og fortalte at omsætningen og indtjeningen var på vej ned og vi blev hurtigt enige om en pris som indeholdte en form for goodwill, arbejdsløn for udført arbejde, samt et års overskud som var ikke ret stor.

Betaling var delt op i to dele. Første 2/3 var ved overdragelse og sidste 1/3 del efter udløb af 5mdr. support perioden. På den måde var min virksomhed (dbSolutions) og sælgeren sikret incitament med at fortsætte samarbejdet.

Efter overtagelse har jeg lavet som en del på sitet, indført sammenligning af priser på reparation af iPads og har planer om at udvide med andre prissammenligninger som vedrører Apple produkter.

  1. Billigehotelleronline.dk

Næsten hele købsprocessen lignede den ved Find-iPhone-Reparation.dk. Efter overtagelse er siden også udbygget med flere tilbud.

Til spørgsmålet om hvad jeg har fået ud af de to forløb, er svaret meget simpelt:

  1. “Jump Start” på mine projekter.
  2. Fået Indsigt i nyt forretningskoncept, ny teknisk platform, samt løftet mine kompetencer.

Ulemper ved begge projekter er at det nok vil tage lidt længere tid end et år at hente mine investerede penge hjem, men at tjene penge er ikke nemt 🙂

Så det store spørgsmål, vil jeg gøre det igen? Svaret er absolut “Ja”, og det er virkelig godt at vi har sådan et site som Saxis hvor os “små” kan gennemføre en handel uden virksomhedsmægler.

Læs også: Dennis solgte spilvirksomheden, nu laver han kun det han synes er sjovt

Hvem bruger Saxis?Købercases | Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Artikler som også interessere dig

Købte virksomhed og skabte 300% vækst på 8 måneder Philip Roager 2019-11-07
Facebook nørder køber sig til passiv indkomst Philip Roager 2019-01-16
Når eleverne bliver lærererne – rejsen til et iværk... Philip Roager 2018-11-08
“Velbekomme” sådan siger Christian og hans kæ... Philip Roager 2018-10-10
Gode købmandsbrødre slog hurtigt til på god webshop Philip Roager 2018-10-03