Guide: Alt hvad du skal vide om at sælge dit inventar

Salg af inventar

Restaurant inventar som kunne være til salg

Hvis du har lukket eller solgt din virksomhed er det meget almindeligt, at stå tilbage med noget inventar som skal sælges.

Hvis du står med inventar fra din virksomhed, som du skal sælge, er der her en guide til hvordan du bærer dig ad med det.

Først og fremmest skal du tænke over hvordan du bliver beskattet af at sælge dit inventar

SKAT ved salg af inventar

Hvis du lukker din virksomhed og sælger varelager, inventar og andre driftsmidler ud af virksomheden, skal du huske at opgøre den skattepligtige avance på salget.

Dette gør sig gældende, både hvis du sælger til en ny ejer som skal bruge aktiverne i en eksisterende virksomhed og hvis du udtager noget af inventaret til privat brug.

Hvis du udtager noget til privat brug vil SKAT tjekke at udtagningen er sket til handelsværdien. Den skattepligtige avance eller tabet opgøres som forskellen mellem salgssummen eks. moms og den skattemæssige værdi af aktiverne.

Bemærk at der kan være forskel på den regnskabsmæssige og den skattemæssige værdi af aktiverne og derfor bør du altid opgøre værdien i samarbejde med din revisor.

Tab eller gevinst på salg af inventar indgår i din personlige indkomst inklusive AM bidrag og er ikke kildeartsbegrænset hvilket vil sige at et evt. tab kan fradrages i beskatningen af din indkomst.

MOMS ved salg af inventar

Hvis du sælger eller overdrager dit inventar til en ny ejer, skal der ikke beregnes moms af inventaret, så længe den nye ejer er eller bliver momsregistreret.

Inden 8 dage efter at inventaret er overdraget til den nye ejer, skal du give besked til SKAT om hvem den nye ejer er, med navn og adresse. Du skal derudover oplyse salgsprisen for det varelager og de driftsmidler du sælger eller overdrager.

Hvis den nye ejer ikke er  eller bliver momsregistreret, skal du beregne moms af salgsprisen alligevel, hvis du ikke tillægger moms, vil du skulle betale momsen alligevel. Det er derfor vigtigt at du er klar over hvordan køberens momsmæssige situation ser ud.

Hvor kan jeg sælge mit inventar?

Når du har styr på reglerne omkring moms og skat kan du gå i gang med at finde en køber til dit inventar.

Her kan du bruge de forskellige muligheder der findes for at få afsat aktiver:

Herunder er der også lister over andre eksisterende muligheder du kan gøre brug af

Facebookgrupper:

Auktionshuse:

Online markedspladser:

ArtiklerKøb og salg af virksomhederSalg af virksomhed

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Hvordan finder man en virksomheds værdi? Alexander Skieller 2020-03-18