Få overblikket over Open source webshopsystemer klar til det danske marked

 

opensourcewebshops

Følgende er skrevet af Brian Brandt:

Der tales om 3 typer webshop systemer. De hostede hvor du betaler en løbende licens, de proprietære hvor det er kode bygget fra bunden og så hvad denne artikel handler om – open source systemer hvor du får koden gratis men selv står for installering og opsætning.

Jeg har tidligere skrevet en artikel der satte open source op imod hostede systemer. Den finder du her.

Jeg vil med denne artikel forsøge at give dig et overblik over de mange systemer der rent faktisk findes. Det bliver ikke alle, for der findes flere hundrede. Jeg tager dem der kan bruges på det danske marked.

Læs også: 10 måder du kan minimere dine omkostninger

Hvad skal du kigge efter i et open source system

Først skal vi lige have et par retningslinjer på plads inden du måske vælger et system som jeg ikke nævner på listen her.

Kan den håndtere danske betalingsgateways

Et af de vigtigste ting du skal have i din webshop, er muligheden for at folk kan betale med Dankort. Danmark er et lille land og derfor er vi ofte sidst i fødekæden i forhold til udvikling af integrationer.

Rigtig mange open source systemer som er store i udlandet, har ofte ikke lavet en integration til danske betalingsgateways. Vælger du en af de open source systemer uden, så skal du enten selv betale for udviklingen af den integration eller ikke modtage Dankort betalinger.

Kan den håndtere danske fragt-løsninger

De 2 største fragtløsninger i Danmark er PostDanmark og GLS. De to fragt-løsninger har hvert deres ”label-system”. PostDanmark har PacSoft og GLS har UniConnect.

Det kræver en teknisk integration med dit webshop system for at du nemt kan overføre ordredetaljer til de ”label-systemer”. Sender du mange ordrer, så er det livsnødvendigt for optimering af dit tidsforbrug.

Relativt få open source systemer har rent faktisk den integration og det kan blive dyrt for dig hvis du vælger et system uden.

Flere nice to have features

Der findes et hav af integrationer som er rigtig nyttige findes i det webshop system du vælger. Det kan være integrationer til:

♦ Økonomisystemer som Dinero, e-conomic og Billys Billing
♦ Mailsystemer som Ubivox, Mailchimp og Campaign Monitor
♦ CRM systemer

Du kan se en længere liste over nice to have features på min store ehandelsguide her.

Udvalget af open source webshop systemer

Dette er ikke en udtømmende liste, men dem jeg ser kan bruges på det danske marked uden de større problemer.

Magento

Magento er klart det mest udbredte webshop system i verden. Det var banebrydende langt foran alle konkurrenter da det blev lanceret for en række år siden. Det har sidenhen udviklet sig til et kæmpe community med tusindvis af extensions.

Der findes rigtig mange danske udviklere der er specialiseret sig i Magento, hvilket også gør at du kan ”shoppe” priser og spille bureauer lidt ud mod hinanden. Hvis du er ved et bureau du er utilfreds med, har du nemt ved at finde en anden dansk udvikler på Magento.

Der er udviklet integrationer til alle de største danske betalingsgateways og fragt-løsninger. Der findes også over 20.000 extensions til Magento med ekstra features.

Prøv en demo her.

PrestaShop

PrestaShop har vokset i popularitet de sidste par år. Til at starte med var det noget skrammel, men de har fået re-lanceret sig selv og er nu et ret stabil webshop system. Det har flere danske bureauer også fundet ud af og derfor er udvalget mellem bureauer der tilbyder PrestaShop også vokset i Danmark.

PrestaShop har i mine øjne en brugervenlig administration, som gør det behageligt at arbejde med i det daglige.

Der er ikke ligeså mange PrestaShop udviklere som hos Magento, men du vil stadig kunne finde en del.

Der findes over 5.000 moduler med ekstra features du kan købe dig til på PrestaShop. Du kan også integrere både Pacsoft og GLS med PrestaShop, og de danske betalingsgateways er også muligt.

Prøv en demo her.

OsCommerce

Nej. Bare nej. Normalt når et system har overlevet i 15 år er der noget solidt ved det. Men med mindre du er programmør og leder efter udfordringer, så hold dig fra OsCommerce.

OpenCart

OpenCart er lidt undergrundsagtig i Danmark. Der er nogle enkelte udviklere der sværger til den. Det forstår jeg ærlig talt ikke, når både PrestaShop og Magento er så mere udviklet end dem.

Selv administrationen minder meget om PrestaShop.

Der er et ret stort community i udlandet, så forvent meget af kommunikationen vil foregå på engelsk. Har faktisk rigtig mange extensions at udvide shoppen med. Flere end 10.000 forskellige.

Prøv en demo her.

WooCommerce

Du kan diskutere om WooCommerce overhovedet er et webshop system. Det er et plugin til WordPress. Det er dog så avanceret at jeg har taget det med på listen.

Rigtig mange er glade for WordPress fordi det er brugervenligt og meget fleksibelt. Den brugervenlighed og fleksibilitet er taget med ind i WooCommerce.

Typisk vil jeg ikke anbefale WooCommerce til en shop med tusindvis af produkter og massevis af ordrer hver dag. Det er et webshop system der er trukket ned over et CMS (WordPress).

Det har dog sine fordele ved at der findes rigtig mange WordPress udviklere (flere end Magento udviklere) i Danmark, som alle vil kunne fixe din WooCommerce, da det bruger WordPress kode.

Der er også lavet plugins til at kunne håndtere fragt-løsninger, betalingsgateways og andre integrationer. Jeg er selv personligt glad for WooCommerce, men har også en større WordPress passion end de fleste. Jeg ville dog nok ikke lave en større shop på systemet. Det kræver en del tekniske snilde.

Prøv en demo her.

Opsummering på open source webshop systemer

Det er vigtigt at du prøver en demo af det system du tænker at bruge. Nogle foretrækker at have alle muligheder at vælge imellem, hvor andre gerne vil have det så simpelt som muligt. Det finder du først ud af når du prøver en demo.

Husk at undersøge markedet for udviklere af det system du vælger. Der er stor forskel på dem, både prismæssigt men også kvalitetsmæssigt.

Open source systemer gør det muligt for hvilken som helst at etablere sig som shop udvikler, da der ingen omkostninger er forbundet med det.

Det har gjort at rigtig mange udviklere overhovedet ikke kan programmere. De kan bare finde ud af at installere open source webshop systemet og installere et købt tema. Det vil du også selv kunne klare ved at læse en online guide.

Husk derfor at kigge på referencer – der kan du hurtigt danne dig et indtryk om kvaliteten. Mange gange hvis prisen er for billig til at være sand, så er det en af de typer ”udviklere” du har fundet.

Open source webshop systemer gør tingene billigere, men husk du skal stadig have en dygtig udvikler til at installere det og opdatere den løbende for dig. Det er ikke altid en billigere løsning end at køre med en hosted løsning.

Læs også: Webshop-battle: Open Source vs. Hosted shop

e-commerceGæsteblogsInterviews Og Gæsteblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler som også interessere dig

5 grunde til at starte webshop i 2022 Niels Ryding Olsson 2022-03-30
Icebreaker Urban – ismaskinen der får folk til at f... Philip Roager 2018-10-16
Glem dine følelser, hold fokus og sælg rationelt Philip Roager 2018-09-11
Hvilket webshop system passer bedst til mig? Niels Ryding Olsson 2018-04-17
Hvordan aflæser jeg data fra Google Analytics? Niels Ryding Olsson 2018-03-28